Restauracja Pod Baranem na świąteczny obiad z rodziną

Święta Bożego Narodzenia to magiczny czas spotkań rodzinnych, życzliwości, prezentów i dobrego jedzenia. Ale równocześnie okres intensywnych przygotowań i konieczność ogarnięcia wielu spraw naraz: sprzątanie, zakupy, przygotowanie Wigilii i świątecznego obiadu. Na szczęście ostatnio coraz częstszą formą spotkań rodzinnych jest obiad w restauracji.

Świąteczny obiad – restauracje w Krakowie

Kraków jest miastem wielu wspaniałych restauracji, eleganckich, wykwintnych, oferujących menu godne prawdziwych smakoszy. 

* Wśród lokali zasługujących na uwagę, wymienić można restaurację Galicyjską. Mieszcząca się w XVIII- wiecznych piwnicach starej kamienicy, położonej w bezpośredniej okolicy plant, oferuje przyjęcia wigilijne. Składają się na nie tradycyjne potrawy krakowskie, takie jak barszczyk z uszkami, kapusta z grzybami, karp smażony, a na deser grzane wino z pomarańczą i makowiec z bakaliami.

* Osoby, które cenią sobie dobrą kuchnię, a jednocześnie dogodną lokalizację na Rynku Krakowskim, wybrać mogą obiad w restauracji Wierzynek, która gościła wiele znanych osób ze świata kultury i polityki. Restauracja wyróżnia się smacznym i wykwintnym menu oraz wyjątkowymi wnętrzami i miłą obsługą.

* Można też wybrać uroczą restaurację Art, przyjazną dla wegetarian albo znajdującą się w pięknym i zacisznym miejscu restaurację Cyrano de Bergerac, wyróżniającą się wspaniałą atmosferą, interesującym wystrojem oraz wysoką jakością potraw i obsługi.

Restauracja pod Baranem – najlepsza restauracja w Krakowie

Jednak najlepszym miejscem na świąteczny obiad rodzinny jest Restauracja pod Baranem w Krakowie. 

Dlaczego?

Jeżeli chodzi o restauracje w Krakowie, to właśnie Restauracja pod Baranem wyróżnia się pod każdym względem. Dogodna lokalizacja obok Wawelu, dostępność kilku sal o ciekawym, a jednocześnie przytulnym wystroju oraz tradycyjne potrawy kuchni polskiej z akcentami kuchni europejskiej, to tylko niektóre argumenty, przemawiające na jej korzyść. O tym, że jest to najlepsza restauracja w Krakowie, świadczy również jej menu, zawierające propozycje dań, których trudno byłoby szukać w innych lokalach. Jest to choćby pasztet, polędwiczki czy pieczeń z dzika i sarny. Zresztą najlepszą rekomendacją dla tej restauracji są recenzje gości, zachwyconych stylowym wnętrzem, pysznym jedzeniem i wspaniałą obsługą. Na koniec warto dodać, że restauracja otrzymała wyróżnienie przewodnika Michelin, od lat uznawane za najwyższe wyróżnienie sztuki kulinarnej.

Wybór zatem nie będzie trudny – Restauracja Pod Baranem – to jest to!

Czytaj również